slide show

Varför är det okej att vara "kurvig" men inte "benig"?

Okej nu ska jag skriva lite om mina tankar om det här. Själv är jag kurvig men ändå tycker jag detta börjar gå lite överstyr.

Förtext:
Jag såg en person på facebook som hade börjat bojkotta Gina Tricot för att dom hade en skyltdocka som var "benig". Denne person fick kommentarer som höll med, tyckte att det är tragiskt att de sätter ut en sådan docka. Citat: "Den kroppsformen är bara påföljden av en mycket tragisk sjukdom, anorexia och bulimi."

Men lite längre ner hittade jag en som skrivit om en annan klädesaffär som hade "mulliga" skyltdockor. Detta tyckte de var väldigt bra och att dom kunde sätta in flera sådana dockor på andra ställen.

Min tanke om detta:
Jag förstår inte dessa ideal. Det är tydligen okej att säga att "KURVOR ÄR SNYGGT" och inte okej att säga att  "DET ÄR SNYGGT ATT VARA SMAL", eller? Ingen ska behöva känna att man behöver gå ner i vikt  ELLER gå upp i vikt! Självklart är det vackert med kurvor, men det är lika självklart och vackert att vara smal. Det är inte mer accepterat att vara överviktig än underviktig. Man kan födas mullig likväl som man kan födas benig. Jag själv tycker det är lika vackert både och bara man är nöjd själv med sin kropp. Folk säger ofta att man inte ska reta folk för att dom är överviktiga, men dom som är jättesmala då? Är det samma sak då? Skillnaden mellan "naturligt smal" och "underviktigt smal" börjar suddas ut.

För att ni inte ska missuppfatta detta så supportrar jag INTE anorexia, bulimi eller någon av dessa sjukdommar! Jag tycker inte att man ska se upp till att vara "benig". Men jag supportrar "Naturlig skönhet".
Jag säger inte att man MÅSTE vara benig och smal. Man måste ABSOLUT INTE det, likväl som mullig. Jag tycker INTE heller att det är nåt fel att vara mullig. Som sagt är jag själv mullig. Låt alla se ut hur dom vill/är. Det ska inte finnas sådana idealer.

Igentligen tycker jag inte att dessa diskussioner ska behöva finnas.

En bra artikel om detta finns på denna tjejs blogg: Victoria Tornegren. En artikel från en annan synvinkel.

Kom ihåg: Du är vacker som du är.
Postat av: Mariah

Gud så bra skrivet! <3

Jag håller med om varenda ord.

2012-04-09 @ 21:15:27
URL: http://cheeese.blogg.se/
Postat av: Anna

Håller med!

Jätte bra skrivet! :D

2012-04-10 @ 19:13:17
URL: http://kingville.blogg.se/
Postat av: Fanny

Bra skrivit! :) Håller med helt och hållet!

2012-04-13 @ 21:59:33
URL: http://alifeasablondie.blogg.se/
Innan du kommenterar läs det här:


FOTO:

-Alla bilder är tagna av mig om inte annat anges.
-Jag fotar med Canon 1100d.
-Mitt objektiv är ett 18-55mm.


REGLER:

-Inte ”låna” bilder utan tillåtelse och länkning.
-All spamm/reklam raderas/besvaras ej.
-Diskriminering är inte tillåten.
-Läs inlägget innan du kommenterar.

Kommentera här!:

Namn:
Spara information?

E-postadress: (bara jag som ser)

Url/Blogg:

Skriv här:

Trackback
  • Till startsida


  • Jag som driver denna blogg heter Angelica och är 13 år. I min blogg får ni läsa mycket om fotografering. Jag fotar med min Olympus sp800-uz som är en kompakt kamera med fast objektiv.
    bloglovin    RSS 2.0